به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، فاطمه پیروزی چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در بخش ارائه مقالات علمی کنفرانس بین المللی فرصت های سرمایه گذاری در استان لرستان با ارائه مقاله خود با عنوان اهمیت گال های درختان بلوط در تولید مازوج گفت: اگر روستائیان استان لرستان به ارزش گال پی ببرند دیگر درختان بلوط را برای تولید زغال و درآمدزایی از بین نمی برند.
وی افزود: بنابر مطالعاتی که در استان لرستان صورت گرفته است در منطقه قلایی درمدزآیی خوبی از فروش گال ایجاد شده اما در منطقه کاکاشرف به دلیل عدم شناخت مردم این منطقه از ارزش اقتصادی گال این اتفاق نیفتاده است و مردم درختان بلوط را از بین می برند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیات کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه تشکیل گال ها خسارت و زیانی را به درختان بلوط وارد نمی کند و در واقع به دلیل ارزش اقتصادی که دارند مانع تخریب جنگل می شوند گفت: روستائیان هر ساله بین ۲۰ تا ۳۰ تن مازوج را در منطقه قلایی شهرستان الشتر جمع آوری می کنند و هر کیلو از آن را بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان به فروش می رسانند.
پیروزی به در آمد ۴۰ میلیون تومانی یک خانواده از فروش گال اشاره کرد و افزود: گال های جمع آوری شده از طریق واسطه ها به کشورهای آلمان، ترکیه، آمریکا و عراق که از آنجا نیز به کشورهای اروپایی صادر می شوند فروخته می شود.
وی با بیان اینکه وجود واسطه ها موجب شده است که سود کمتری از فروش گال به روستائیان استان برسد ادامه داد: باید شیوه جمع آوری گال را به دیگر روستائیان استان لرستان آموزش دهیم.
عضو هیات علمی مرکز تحقیات کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه زنبورهاي گالزاي بلوط گالهاي متنوعي را روي اندامهاي مختلف درختان بلوط بوجود مي آورند گفت: تعدادي ازاين گالها به ويژه گال مازوج داراي حاوي تانن فراوان مي باشند.
پیروزی بیان کرد: ۲۵ گونه زنبور گالزای بلوط در لرستان شناسایی شده است که برخی از مهمترین آنها شامل مازوج کوزه ای، دوکی، ستاره ای، مغز گردویی، سیب، گلی له و تسقله هستند. پ
یروزی یادور شد: گال يک ناهنجاري است که در مقابل واکنش طبيعي درختان در مقابل نيش حشرات بوجود مي¬آيد. اهميت گال به عنوان يکي از محصولات غيرچوبي جنگل که مصرف صنعتي دارد، بدليل تانن موجود در آن است. وی تصریح کرد: گال¬هاي بلوط آسيب جدي را به جنگل¬هاي زاگرس وارد نمی کند.